Monday, March 14, 2011

14.märts, esmaspäev.

Ahoi.
Alustan tänast päeva väheste faktidega, nii harimise mõttes.
1.Toronto-Ontario provinsi pealinn ja suurim linnKanadas. Linn asub Ontario järve kaldal.Toronto ( hääldada toroono, sellise peene t-ga) linnas elab üle 2,5 miljoni inimese, kuid kogu Toronto ümbruses , koos eeslinnadega, üle 8 miljoni inimese.
2.Kiirtee 401-ing's Highway 401, tuntud ka ametliku nimega Macdonald–Cartier Freeway ja suusõnaliselt lihtsalt the four-oh-one, on kiirtee Ontarios. Kiirtee 401 on maailma kõige suurema liiklusega tee, eriti see osa, mis sõidab läbi Toronto südalinna.
3.Ontario Highway 407, ametlikult kutsutud kui 407 Express Toll Route (ETR).
Maailma kõige kallim kiirtee ( pagan, ma ei oska boldi maha võtta), üks kilomeeter maksab 1 dollar, kõik seal sõitvad autod registreeritakse ja arve saadetakse koju.
4. CN Tower -side - ja vaatlustorn Torontos.Kõrgus 533.3 meetrit ja sai valmis 1976 aastal.Sel ajal oli ta maailma kõige kõrgem torn ja kõige kõrgem iseseisvalt seisev ehitis.
5.Roman Toi- helilooja, dirigent, organist ja muusikapedagoog. 95 aastat vana! Elab Kanadas 1950 aastast alates , on Toronto konservatooriumi õppejõud, Eesti Muusikaakadeemia audoktor, juhatanud Torontos Eesti koore.Loonud vokaalteoseid, ka orkestri-ja kammermuusikat.
Palun jätke see info meelde, sest alustan uue lehega, ma ei saa boldi maha.....

No comments:

Post a Comment