Monday, February 14, 2011

HEAD SÕBRAPÄEVA!

Kallid sõbrad, veelkord, head Sõbrapäeva!
Siin käib sõbrapäeva ümber tants ja trall, kõik poed on roosat südamekujulist nänni täis, lilli müüakse südamekujulistes kimpudes, kõik tordid on südamekujulised.Kommikarpe pakutakse igal pool.
Kanada toidupoodides on kaup veidralt välja pandud-kassadest eespool.Kui lähed näiteks läbi maa-aluse parkla poodi, on terve parkla esik kaupa täis-leivad-saiad, kommid, kaminapuud jne.Võtad sealt, maksad kassas.Ma ei tea, kui meil niiviisi oleks , siis vist kantaks tühjaks hetkega.
Kaminapuid müüakse toredalt, kõik halud ükshaaval paberisse keeratud ja immutatud mingi ainega, põlevad kohutavalt ühtlaselt ja kaua.Nii et Egnal, Pille sõbrannal, olid kaminapuud esikukapisriidas nagu värvilised kommid.
Mulle siin mõni toit väga maitseb.Näiteks väikesed punased ja ülimagusad banaanid, juust, tomatid.Tomatid, ma ei tea mis nipiga, on täpselt sama maitsega mis Mooritsal kasvuhoonest võetutel.No vähemalt tundub niiviisi.Imehead.
Rohelise salati lett, Mamma mäletad, kuidas Ameerikas niisutamise ajal välku lõi ja müristas, on muljetavaldav.Siin on absoluutselt kõike müügil.Ilusad, värsked, ilusti välja pandud.Kena. Kavatsen seda süüa ja nautida.
Nädalavahetuse olin kenas väliseesti kodus.Suuresti samasugune kui Eestis, kah viiekümnendatel ise ehitatud.Isegi saunaga all keldris.Jõin seal maailma parimat shampanjat ja hiiglaslikke rummikokteile.Sõime hiidkrevette ja lambapraadi, rääkisime ja naersime ja kallistasime üksteist ja rääkisime jälle ja naersime veel kõvemini. Lihsalt imetore oli. See on lihtsalt hämmastav, kui head eesti keelt nad kõik räägivad ja eestlased on nad muidugi rohkem kui meie kõik kokku. Sest kodueestlastele on see iseenesestmõistetav, siin, kaugel, pead seda eestlust kümne küünega hoidma, säilitama ja edasi andma.Pille lapsed on kõik abiellunud eestlastega, temal on lihtsam.Egna üks väimees on aga näiteks iraalnane, Farsid.Väga kena ja vaikne mees, armsa naeratusega.Nende tütar abiellub aga ukraina verd noormehega! Mõni ime siis, et väliseestlased on reeglina ilusad ja targad, segatud veri.
Vaidlesime toidu üle, mis vaidlesime, rääkisime.Nemad nimelt panevad iga "eesti toidu" sisse varssellerit! No kus seda enne on nähtud, et "õige eesti kartulisalat"sisaldab peale keedukartuli veel ainult sibulat ja varssellerit! Ma ütlesin, et see ei lähe kohe mitte, kui nädalavahetusel suvilasse läheme, teen õige salati kaasa.
Olen seda juba rääkinud, aga liiklus on siin rahulik, tasakaalukas ja GPS on MÕNUS!

Kallistan kõike kaunil sõbrapäeval.
( Siis kui torm ja maru möllab hirmsasti, tulen ma su juurde ikka armsasti) Laulda omal rahvuslikul eesti viisil ja kõvasti ja minu peale mõeldes.Sest siin on väljas suur torm, 6 kraadi sooja ja kevad tulekul.

Epp

No comments:

Post a Comment