Tuesday, February 22, 2011

22.veebruar, teisipäev

Ahoi kallid sõbrad!
Ärkan siin enne kukke ja koitu, et internetti saada. Kuid eesmärk pühendab abinõu ja magan ma niikuinii hästi.
Suur ja tore nädalavahetus möödas.Sõitsime reedel üles põhja, Muskoka oli maakonna nimi, ma vähamelt arvan seda, sest kogu aeg olid sildid-Muskoka, Muskoka.Muidu ikka sama Ontario.
Suvila asub Cecebe järve ääres, linnakeses Magnetawan. Hääldatakse mäknärrowan.Esialgne suvila, Kääroküla, on väike majake järve ääres, hiljem, pere kasvades ehitatud kolmekordne Pääsuküla on sealsamas, suur ehitus.Kui on suur pere, siis on ju kaks põhilist muret-kuhu magama minna ja kuidas kõhud täis saada. Pillel on 5 last, 22 lapselast ja lapselapselapsi tuleb iga natukese aja järel juurde.Tugev tõug.Kõik on heleda peaga, ilusad ja kenad.
Magnetawanis järve ääres on ridamisi suvilaid, mis kuuluvad sõpruskonnale.Õed-vennad on suvilad kõrvuti ehitanud- pluss sõbrad ja muud head tuttavad.Nii on põlismetsas kena kommuun, majad üksteisest jalutuskäigu kaugusel. Kanadalased ei tee iluaedu ega lillepeenraid, põlismetsas on see ka raske, vaid naudivad elu.Kui on koht, kus lõket teha, lamamistool panna ja veiniklaas toetada, on kõik ok.Suvilasse minnakse puhkama mitte töötama. Nii veetsimegi oma hommiku ühest majast teise jalutades, kohvi ja konjakit juues, oli ju väga külm, ning lobisedes ja naerdes.Tore.Käisin Lisa ja Egnaga ka Magnetawani linnas kohustuslikke oste tegemas-linnakese nimega pusa ja papale napsuklaas. Selles Võnnu-suuruses asulas on kolm poodi, restoranid, viis kirikut ( kõik erinevatele usulahkudele pühendatud), hotell ja ainult üks inimeene peale meie kõndimas. Aga krõbe külm ka. Kohalikku poodi peavad hiinlased, kohalikku restorani sveitslased .Palju sõidetakse lumesaanidega, lihtsalt lõbu pärast.
Nägin metsas hirve, mis oli ka tore, pole kunagi varem näinud.
Reede õhtul oli nii suur torm, et elekter läks ära.Küünaldega saab valguse ja pliidi all puudega sooja, kuid millega tubasid kütad? Minu sviit oli nii külm, vat et nina külmetab maha. Teine probleem on alati tualetid, nii et suvilaomanikud, kuivkäimla on super!
Mulle meeldib see koos ajaveetmine.Teed süüa, lapsed uisutasid, mehed sõitsid saanidega ja naised lobisesid.Tore. Lembit mängis kaks õhtut järjest akordioni.Markus mängis klaverit, üürgasime laulda.
Ma lõpetan nüüd, kohe internett kaob ja ma ei saa siis salvestada.

No comments:

Post a Comment